18. Feb 2022

Výsledky súťaže Zdravá firma roka 2021

V rámci dvanásteho výročia súťaže "Zdravá firma roka", ktorú organizuje Union zdravotná poisťovňa, posúdila odborná komisia v takmer 50 slovenských firmách ich starostlivosť o fyzické či duševné zdravie svojich zamestnancov.

Ocenenie za najzdravšie firmy roka 2021 si odniesli KAMI PROFIT s. r. o., Kia Slovakia s. r. o. a IBM International Services Centre s.r.o.

V rámci kategórie nevýrobných firiem sa stala víťazom spoločnosť IBM International Services Centre s.r.o., medzi výrobnými firmami získala prvenstvo spoločnosť KIA Slovakia s. r. o. a kategóriu malých firiem vyhrala spoločnosť KAMI PROFIT s. r. o.

Spoločnosti prinášajú každý rok nové benefity

"Súťaž zdravá firma roka má za sebou už 12-ty ročník. Je to skutočne dlhá doba, počas ktorej slovenské skutočnosti prešli veľký kus cesty. Každý rok nás prekvapujú novými benefitmi a aktivitami, ktoré vykonávajú v prospech svojich zamestnancov a v prospech starostlivosti o svojich zamestnancov." povedala Elena Májeková, riaditeľka sekcie zdravotného poistenia v Unione.

Opätovné ocenenie kategórie malá firma

Po minuloročnej absencii ocenenia tejto kategórie, bola víťazi tejto kategórie opäť ocenení. Prvenstvo získala spoločnosť KAMI Profit s. r. o., ktorá sa do tejto súťaže zapojila už po druhý raz. Druhé miesto obsadila spoločnosť Buckle up, s.r.o. a treticu najlepších malých firiem uzavrela spoločnosť Staffino s.r.o. V prípade spoločností ktoré sa umiestnili na 2. a 3. išlo o ich premiérovú účasť v súťaži Zdravá firma roka.

Mala firma-ZFR.png

Prvé miesto spomedzi výrobných firiem získal nováčik

O prekvapenie v rámci kategórie výrobných firiem sa postarala spoločnosť KIA Slovensko, ktorá získala prvé miesto hneď v jej prvom ročníku súťaže Zdravá firma roka. Hneď za ňou nasledoval minuloročný víťaz SYRÁREŇ BEL SLOVENSKO a. s. Tretie miesto patrilo spoločnosti Slovnaft a. s.

vyrobna.png


IBM obhájilo triumf spred roka

Ako jedinej spoločnosti v tomto ročníku súťaže sa podarilo spoločnosti IBM International Services Centre s.r.o. a získať tak ocenenie Zdravá firma roka druhý krát po sebe. Druhým miestom sa môže pýšiť spoločnosť HENKEL SLOVENSKO, spol. s r.o. a pomyselnej bronzovej medaily sa tešili zástupcovia spoločnosti Swiss Re Management AG, oz.

nevyrobna.png


Súťaž bola opäť ovplyvnená pandémiou

Gestor súťaže Ing. Pavol Chovan, prirovnal 12. ročník súťaže k búrlivému obdobiu tínedžera, keďže firmy aj tento ročník sme opäť zápasili s pandémiou. Avšak aj napriek tomu sa spoločnosti dokázali postaviť za svojich ľudí a podporiť rôznymi benefitmi nie len zamestnancov, ale aj ich rodinných príslušníkov.

Organizátori ocenili výhercov minimalistickou trofejou, jedinečným umeleckým dielom, ktoré by nám malo pripomínať krehkosť tejto náročnej doby.


Pozrite si záznam z online ocenenia

Pozrite si zaznám v online ocenenia a inšpirujte sa benefitmi a starostlivosťou o zamestnancov víťazných firiem.


CODEUPP s.r.o.