14. Jun 2022

Konferencia Trendy v starostlivosti o zdravie zamestnancov 2022

Odborné prezentácie od skúsených odborníkov, atraktívny sprievodný program a takmer sto HR pracovníkov z firiem, ktoré sa snažia udržiavať zamestnancov firmy fit, zdravých a spokojných...

Konferencia Trendy v Starostlivosti o zdravie zamestnancov sa konala po viac než 3-ročnej pandemickej prestávke. Union zdravotná poisťovňa uskutočnila už v poradí 8. ročník konferencie, ktorej hlavnou témou je starostlivosť o zamestnancov u nás aj vo svete.

Posledný ročník konferencie sa uskutočnil dňa 9.6.2022 v hoteli NH Bratislava Gate One dňa 9.6.2022. Celá konferencia prebiehala v príjemnej a uvoľnenej atmosfére, o ktorú sa postaral moderátor Samuel Vanko.

Podobne ako po minulé roky, tak aj tento ročník sa o slávnostné otvorenie konferencie postarala pani Ing. Elena Májeková, členka predstavenstva Union zdravotnej poisťovne.

Vo svojom príhovore pani Májeková spomenula postupný návrat zamestnancov do kancelárii a vyzdvihla dôležitosť socializácie: "Človek je tvor spoločenský a stretávať sa s kolegami prináša emócie, vzájomnú energiu, dokonca v niektorých prípadoch by som si dovolila povedať aj odvahu robiť rizikovejšie veci, taktiež zvyšuje kreativitu a v konečnom dôsledku zlepšuje vzťah ku firme. Na jednej strane nás to všetkých osobne obohacuje a na druhej strane to tiež zvyšuje kvalitu práce pre zamestnávateľa".

IMG_6641.JPG

Zaujímavé prednášky od odborníkov na najrôznejšie témy

Pre účastníkov bol počas celej konferencie pripravený veľmi zaujímavý program pozostávajúci z najrôznejších prednášok z viacerých oblastí týkajúcich sa zdravia a starostlivosti o zamestnancov.

V prvej prednáške pani Mgr. Eva Klimová apelovala na dôležitosť duševného zdravia zamestnancov. Okrem bližšieho priblíženia stavu a štatistík duševného zdravia vo svete, prezradila aj zopár tipov a techník pre zachovanie duševného zdravia v čo najlepšom stave. Účastníci konferencie sa dozvedeli aj metódy, ktoré dokážu znížiť hladinu stresu a zostať v duševnej pohode.

IMG_6646.JPG

Ďalšou témou, ktorej sa venovala pani Mgr. Zuzana Zamborová bola diverzita a inklúzia na pracovisku medzi rozdielnymi generáciami zamestnancov. Počas prednášky bol kladený dôraz najmä na rozdelenie generácii, počas čoho sa do krátkej aktivity zapojilo aj osadenstvo konferencie.

IMG_6652.JPG

Po krátkej prestávke sa prišla na rad Mgr. Lea Grančič, ktorá sa venovala fyzickému zdraviu a energii v práci. Prednáška bola zameraná na dôležitosť správnych návykov v práci a teda na sedenie, cvičenie a pauzy. V závere prednášky si účastníci konferencie na krátko trochu zacvičili a ponaťahovali sa pred obedom.

IMG_20220609_120203.jpg

Po obednej prestávke si zobral slovo pán Ing. Juraj Lipták, ktorý priblížil hodnotový prístup pri bezpečnosti v práci. Prednáška obsahovala aj interaktívnejšie formáty z praxe, ktoré vyzdvihli účinnosť hodnotového prístupu aj pri tak „oficiálnych činnostiach“ ako je bezpečnosť pri práci.

IMG_20220609_135210.jpg

Po krátkej prestávke nasledovala panelová diskusia víťazov súťaže, do ktorej sa zapojili spoločnosti Kia Motors Slovakia s.r.o., Syráreň Bel Slovensko a.s. , IBM International Services Centre s.r.o., Swiss Re Management AG, oz. a HENKEL SLOVENSKO, spol. s r.o.. Zástupcovia jednotlivých firiem zodpovedali najrôznejšie otázky, či už od moderátora alebo z publika.

IMG_20220609_142321.jpg

Posledná téma konferencie bola zameraná na vzťahy na pracovisku medzi kolegami. Pán Ing. Vladimír TIčík a pani Mgr. Radoslava Horváthová viac porozprávali o zvládaní konfliktov s ostatnými zamestnancami. Prednáška tiež priblížila pohľad etikoterapie na muža a ženu vo vzťahoch.

IMG_6693.JPG

Záver konferencie už tradične patril pánovi Ing. Pavlovi Chovanovi, garantovi súťaže Zdravá Firma Roka a riaditeľovi odboru podpory predaja Union Zdravotnej poisťovne, ktorý vo svojej záverečnej reči vyzdvihol dôležitosť spokojnosti zamestnancov.

"O zamestnancov je potrebné sa starať, načúvať ich potrebám, byť odvážny, nebáť sa zmien, pretože spokojní zamestnanci sú pre zamestnávateľa najväčším darom."

Nechýbal skvelý sprievodný program

Tak ako je pri tejto konferencii zvykom, tak opäť nesklamal sprievodný program, ktorý si organizátori konferencii pripravili pre účastníkov. Okrem zdravého občerstvenia si mohli účastníci pochutnať aj na zdravých raňajkách a ovocných šťavách od spoločností Nuttery a Pijo Bio, taktiež boli v ponuke masáže od spoločnosti Fitclinic, či bezplatné merania zraku, tlaku, BMI a ďalšie iné vyšetrenia.

IMG_6661.JPG

Všetky prednášky z konferencie Trendy v starostlivosti o zdravie zamestnancov sú dostupné online.

Veľké poďakovanie na záver

Za prípravu, organizáciu a hladký priebeh konferencie patrí veľké poďakovanie Andrei Cséfalvayovej, bez ktorej by táto konferencia a celkovo aktivita Zdravá firma roka nebola v takom rozsahu a kvalite, v akom ju máme možnosť sledovať. Hlavná organizátorka súťaže sa drží kréda "Každá zmena začína v nás", ktoré bolo aj hlavným heslom tohtoročnej konferencie.

CODEUPP s.r.o.