09. Feb 2023

Produktívni zamestnanci? Riešením je zdravá strava

Zdravá strava na pracovisku zohráva kľúčovú úlohu pri poskytovaní výživy zamestnancom, ktorú potrebujú, aby zostali energickí, sústredení a produktívni počas celého pracovného dňa.

Pokiaľ chcete aby boli vaši zamestnanci čo najviac efektívni a produktívni, je dôležité zabezpečiť, aby mali prístup k správnym jedlám a nápojom.

Dôležitosť zdravej stravy

Prístup k zdravým jedlám okrem iného pomáha zamestnancom udržiavať vyváženú stravu, čo je dôležité pre ich celkové fyzické a duševné zdravie. Aj keď nie je vždy jednoduché zabezpečiť, aby sa zamestnanci počas pracovného dňa stravovali zdravo, existuje niekoľko jednoduchých stratégií, ktoré môžu zamestnávatelia implementovať, aby zabezpečili, že ich zamestnanci budú mať prístup k výživným potravinám.

Jedným z najefektívnejších spôsobov propagácie zdravej výživy na pracovisku je poskytovanie zdravého občerstvenia a nápojov, ktoré si môžu zamestnanci vychutnať počas celého dňa. To by mohlo zahŕňať ponúkanie čerstvého ovocia a zeleniny, orechov, jogurtov a iných výživných pochutín. Okrem toho môžu zamestnávatelia poskytnúť prístup k zdravým nápojom, ako je samozrejeme voda, nesladený čaj a džúsy s nízkym obsahom cukru.

beautiful-female-wearing-sunglasses-her-head-browsing-internet-checking-her-newsfeed-via-social-networks-messaging-online-using-free-wi-fi-modern-coffee-shop Medium.png

Udržte svojich zamestnancov fit

Pre zamestnávateľov je tiež dôležité zabezpečiť, aby ich zamestnanci mali prístup k výživným jedlám. Dá sa to dosiahnuť poskytovaním rôznych možností zdravého stravovania v jedálni na pracovisku alebo ponukou možnosti pre zamestnancov objednať si zdravé jedlá do práce. Ak zamestnancom ponúknete možnosť objednať si zdravé jedlá z okolitých reštaurácií, môže to byť skvelý spôsob, ako ich povzbudiť k vyváženej strave.

Poskytnutie prístupu k zdravej výžive zamestnancom na pracovisku so sebou prináša celý rad výhod pre zamestnávateľov. Nielenže zaisťuje, že zamestnanci majú zdravšie stravovacie návyky, ale môže tiež pomôcť zvýšiť morálku tým, že zamestnancom ukáže, že ich zamestnávatelia investujú do ich blahobytu. Navyše, prístup k zdravému jedlu a nápojom môže pomôcť zamestnancom, aby zostali nabití energiou a sústredili sa na prácu počas celého pracovného dňa a v konečnom dôsledku tak zvýšili produktivitu.

Ovocné šťavy plné chuti

Celkovo je zdravá výživa na pracovisku dôležitou súčasťou vytvárania produktívneho a zdravého pracovného prostredia. O zlepšenie zdravia nie len zamestnancov sa stará aj spoločnosť PIJO BIO, ktorá vyrába zdravé ovocné šťavy v BIO kvalite, bez pridaného cukru, sladidiel a konzervantov.

pijo-bio-balicek-3 Large.png

CODEUPP s.r.o.